Kreditupplysning

Att teckna ett lån online är något som är både smidigt och enkelt. Det tar oftast inte mer än bara några timmar ifrån att du har ansökt om lånet, tills att du får pengar överförda till ditt konto. Att få ett mindre lån på nätet är även mycket lättare att få beviljat i jämförelse med att du skulle gå till en bank. De flesta långivare av snabba och små lån litar på dig som låntagare, och att du inte tar ett lån som du sedan inte har råd att betala. Därför väljer de i vissa fall inte göra kreditupplysningar hos UC av sina låntagare.

kreditupplysning-utan-uc

Vad är en kreditupplysning?

En kreditupplysning är sammanställning med din ekonomi, och kan vara intressant för en del långivare att ha koll på innan de beviljar ett lån. En kreditupplysning på alla människor i Sverige kan man hitta hos UC (Upplysningscentralen). Anledningen till att man kollar upp potentiella kunder hos UC är för att man vill skapa en bild om deras kreditvärdighet. För att ett företag ska kunna göra en kreditupplysning på dig så behöver de en “legitimt behov”. Det har din långivare om du har ansökt om ett lån.

Det finns låneföretag som litar på alla de låntagare som ansöker om att kunna låna pengar online. Därför är det inte alltid en självklarhet att det görs en kreditupplysning på dig när du vill låna pengar.

Fördelar med att låna utan UC

Att använda sig av ett företag som inte gör en kreditupplysning hos UC kan vara bra för vissa. Det finns de människor som inte vill att någon ska gräva i deras privata ekonomi och avstår gärna kreditupplysningar. Sedan finns de andra människor som vet att de inte kommer att kunna ta ett lån om de skulle kollas upp hos UC. Det kan handla om att du har betalningsanmärkningar hos kronofogden sedan tidigare, eller att du inte har en fast inkomst. Vet du att du trots detta kommer att kunna betala tillbaka ditt lån, så behövs ingen kreditupplysning av dig. Däremot är det alltid viktigt att du ser till att betala tillbaka dina lån som du tagit.

Lån utan UC

I vår lista så kan du sortera långivare för att se vilka företag som gör en kreditupplysning hos UC, och vilka som inte gör det. Har du kanske en anmärkning för att du har slarvat med en räkning för längesedan så ska det inte sätta stopp för att du ska kunna lösa ekonomiska situationer. Det ska vara enkelt för alla att kunna ta ett lån online, däremot är det upp till var och en att se till att man kan betala tillbaka de pengar som du har lånat + eventuell ränta. Oavsett om det är handlar om stora eller små lån.