SMS-träsket är farligt

SMS-lån är ett begrepp som är relativt nytt. Det var inte så många år sedan som det var helt nytt att kunna skicka ett SMS och få pengarna direkt in på kontot. Det är enkelt och snabbt att fylla på kontot och det är lätt att fastna i en ond spiral. Att lösa skulder med en snabb påfyllning är sällan en god idé.

Dessa SMS-lån är sällan fördelaktiga för den enskilda individen utan endast för företaget som lånar ut pengar. Det är många dolda avgifter som uppläggningsavgifter eller faktureringsavgifter. Sedan kommer det till räntor. Räntorna är ofta högre än vad som går att föreställa sig.

En gång är ingen gång och två gånger är lika med noll som en låttext går. Då det gäller att ta SMS-lån är en gång kännbart och två gånger kan orsaka ekonomisk kris i ett helt vanligt hushåll. Med räntor som överstiger 30 % och ännu mer drar kostnaden iväg snabbt. Kanske det är en liten summa på femtusen eller liknande som lånas. De första tre månaderna kanske är amorteringsfria. I ett nafs har skulden mer än fördubblats och det på en så pass låg summa. I och med att kostnaden snabbt drar iväg kommer det bli jobbigt att lyckas betala av då amorteringen kan vara så pass låg att räntan är högre och hela tiden drar iväg. Trots att du varje månad betalar det du ska blir du bara mer och mer skyldig till en ränta som är långt ifrån okej.

SMS-träsket är inte bara ett träsk, det kan vara förödande för de flesta ekonomier. Istället för att snabbt göra en lösning genom ett enda SMS, försök se en långsiktig lösning. Kanske vänner kan hjälpa eller du kan prata med ett företag om att få skjuta på en faktura. Hitta bättre lösningar än den snabba vägen.

smslan-trasket

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *